تصویر خارق العاده از کهکشان مارپیچی میله ای

به گزارش یزد بلاگ، میله مرکزی باشکوه کهکشانان.جی.سی 2217(NGC 2217) که با نام AM 0619-271 نیز شناخته می گردد در صورت فلکی سگ عظیم به زیبایی می درخشد. این تصویر جدید توسط تلسکوپ فضایی هابل ناسا / آژانس فضایی اروپا ثبت شده است.

تصویر خارق العاده از کهکشان مارپیچی میله ای

به گزارش خبرنگاران و به نقل از ایسنا؛ این کهکشان مارپیچی میله ای تقریباً 65 میلیون سال نوری از زمین فاصله دارد که وسعت آن مشابه اندازه کهکشان راه شیری ما با وسعت 100 هزار سال نوری است.

بسیاری از ستارگان ناحیه مرکزی آن که میله نورانی را تشکیل می دهند توسط مجموعه ای از بازوهای مارپیچی محکم و پیچیده احاطه شده اند.

کهکشان مارپیچی میله ای نوعی از کهکشان مارپیچی است که در مرکز آن ساختار میله مانندی از ستاره وجود دارد. دو سوم تمام کهکشان مارپیچی از نوع مارپیچی میله ای و بقیه کهکشان مارپیچی بدون میله هستند.

میله مرکزی در این نوع کهکشان ها نقش مهمی در تکامل آنها دارد و به انتقال گاز از قرص کهکشان به مرکز کهکشان یاری می نماید. گاز و گرد و غبار منتقل شده یا به ستارگان جدید تبدیل می شوند و یا در دام سیاه چاله های کلان جرم در مرکز کهکشان افتاده و خوراک آنها شده و بلعیده می شوند.

وزن سیاهچاله های کلان جرم از چند صد تا بیش از یک میلیارد برابر جرم خورشید ما است و تقریباً در همه کهکشان های عظیم وجود دارند. عملیات تغییر رنگ این تصویر با یاری داده های به دست آمده از تلسکوپ آنالیز پانورامیک ناسا و سیستم واکنش سریع(Pan-STARRS) صورت گرفته است.

پرشین بلاگ: پرشین بلاگ | سیستم وبلاگ های پرشین

دور زمین: دور زمین: سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده!

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 6 مهر 1400 بروزرسانی: 6 مهر 1400 گردآورنده: yazdblog.ir شناسه مطلب: 3149

به "تصویر خارق العاده از کهکشان مارپیچی میله ای" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تصویر خارق العاده از کهکشان مارپیچی میله ای"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید